Korean Glass Skin Vitacare Health Solutions Almere

Korean glass skin, de trend uit Zuid-Korea

juni 27, 2019 @ 11:33PM

Korean glass skin, volkomen vrij van oneffenheden!

Alles wat op beautygebied in Zuid-Korea gebeurt, is hot. De hele wereld kijkt ernaar. Van tien lagen skincare op je huid, sheetmaskers, tot alles wat glanst en glosst. Neem nu de trend Korean glass skin, vrij vertaald de glazen huid. Wat is dat nu weer?! Simpel gezegd gewoon een huid die heel transparant is en volkomen vrij van oneffenheden. Een dewy skin zeggen de Amerikanen al twintig jaar. Het werd gepromoot onder de toenmalige topmodellen van de wereld, die werden voorgesteld als de Clean Team. Nothing new, maar wel vreselijk moeilijk te bereiken zo’n huid, if it does not come by nature;-)

We weten dat begin van dit millennium ineens de foundation ‘uit’ was onder twintigers. De huid moest er zo bleek en naturel mogelijk uitzien. Hypes komen en gaan, het is maar net wat je mooi vindt en welke influencer nu weer hot is, en voilà, daar ren je achter aan. Zo ook achter Ellie Choi uit Zuid-Korea.

Na slechts twee maanden geleden haar huidverzorgingsroutine op Instagram te hebben gezet, heeft Ellie Choi al meer dan 34.000 likes verzameld voor haar tips om deze, voor wat nu doorgaat als Koreaanse beautylook, te bereiken. De ‘glazen huid’ is sindsdien een schoonheidsideaal in Korea.

Hoe krijg je zo’n Korean Glass Skin?

Medeoprichter van het Koreaanse schoonheids-boetiekje Glow Recipe zegt: “Na dubbele reiniging, wat een hele belangrijke stap is in de Koreaanse beautywereld, gebruik je de “7-huidmethode”, waarbij je meerdere lichtgewicht lagen hydraterende producten gebruikt, zodat de huid er vol en mollig uitziet, vergelijkbaar met de huid van een baby.”

Wat moet je nog meer doen?

Exfoliëren

Gladde huidtextuur en helderheid zijn essentieel voor een glazige teint, dus regelmatige exfoliatie is de sleutel, zegt Chang. Ze adviseert om dit te doen met alphahydroxyzuren (AHA-peeling), die dode huidcellen verwijderen en poriën verfijnen zonder irritatie, in tegenstelling tot agressievere fysieke exfolianten die je kunt vinden in gezichtsscrubs.

Maskers

Als tip geeft Ellie Choi mee: “Om glans te behouden naarmate de week vordert, gebruik ik in de week een tot twee sheetmaskers.” Haar favoriet is het ‘My Real Squeeze Mask’ van het Japanse beautymerk Innisfree. Voor die glasachtige gloed die je ervan krijgt zijn deze maskers laag geprijsd. VitaCare heeft verschillende soorten maskers als ondersteuning voor de Korean Glass Skin in haar assortiment. Vraag naar de voorwaarden!

Water drinken en gezond eten

Ook moeten we soms eraan worden herinnerd dat we elke dag een aanzienlijke hoeveelheid water moeten drinken. Naast het feit dat je jezelf gehydrateerd houdt, vestigt Choi ook de aandacht op het belang van een dieet en wat voor effect het heeft op de huid. “Voor mij heeft het eten van gefrituurd en vettig voedsel een slechte invloed op mijn huid,” zegt Choi, die aanbeveelt veel groenten eten en te stoppen met slechte eetgewoonten. Tsja….

Lees hier meer over de Korean Glass Skin!

Reacties gesloten.

WhatsApp ons
Stuur via WhatsApp
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: