Massage

november 13, 2021 @ 5:27PM

Een Massage bij VitaCare Health Solutions Almere verhoogt het lichamelijk en geestelijk welzijn

Een massage is een behandeling van het lichaam door over de huid te wrijven, te strijken en/of de huid te kneden. De behandelingen worden handmatig uitgevoerd m.b.v. een massageolie. Hierin kan men variëren naar gelang de wensen of eventuele allergieën. Tevens kunnen er etherische oliën worden toegevoegd om het resultaat positief te versterken. Ze dienen vooral om spierstijfheid of krampen te verlichten of weg te nemen. De bloedsomloop te verbeteren en de spieren helpen te ontspannen.

★★★★★ 4.8 gebaseerd op 27 beoordelingen
5 1
massage Almere bij VitaCare Health

Massages maken ons bewust van hoe en waar stress zich in ons lichaam openbaart in de vorm van spanning. Teveel stress leidt tot een blijvende spanning in de spieren. Deze spanning of gespannenheid belemmert de doorstroming van energie en doorbloeding. Dit leidt tot vermoeidheid, een zwaar gevoel en bewegingsbeperkingen. Een verminderde soepelheid van spieren en een grote kans op overbelasting en blessures. Verder kan dit leiden tot een ophoping van gifstoffen in het lichaam. Massages kunnen helpen deze spanning te verminderen en het lichaam de kans te geven zichzelf te genezen.

Ons aanbod

Momenteel zijn de volgende behandelingen verkrijgbaar bij VitaCare Health Solutions


Massages


Invalshoeken van de behandelingen

Het geven van een massage kan vanuit twee geheel verschillende invalshoeken gebeuren:

Vanuit klachten of symptomen

Het doel van massages kan zijn gelegen in het bestrijden van klachten of symptomen, hetzij lichamelijke, geestelijke en/of emotionele.

  • Behandelen van lichamelijke klachten of symptomen gebeurt hoofdzakelijk door mensen uit de (sport)gezondheidszorg. Mensen als sportmasseurs, chiropractors, osteopaten en fysiotherapeuten. Deze laatsten zullen overigens doorgaans geen massagetechnieken gebruiken. Zij zullen uitgaan van een medisch behandelplan van zowel oefentherapie als manuele technieken.
  • Adresseren van geestelijke c.q. emotionele klachten/symptomen heet massagetherapie en wordt hoofdzakelijk uitgevoerd door professionele therapeuten.
  • Daarnaast zijn er aanbieders van zogeheten alternatieve geneeswijzen die als onderdeel van hun methode (ook) massages gebruiken (zoals bij shiatsu). Door hen wordt vaak geen scheiding tussen lichamelijke en niet-lichamelijke klachten gemaakt.

Vanuit wensen/behoeften

Evenwel hoeft van klachten/symptomen geen sprake te zijn. Massages kunnen (afhankelijk van de persoon) ook op andere aspecten van zijn/haar welzijn gericht zijn. Daarbij kan men bijvoorbeeld denken aan rust en ontspanning. Aan verwenning en genieten. Aan het lenigen van aanrakingsarmoede of simpelweg aan een aangename tijdspassering. Uiteenlopende wensen of behoeften die bij de betrokkene leven kunnen aanleiding zijn voor een massage.

Boek nu

Massage bij VitaCare Health al vanaf 39,95

WhatsApp ons
Stuur via WhatsApp
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial