dagbesteding almere vitacare schoonheidssalon gezichtsbehandeling

Dagbesteding Almere Buiten – Vitacare Health Schoonheidssalon

november 29, 2022 @ 9:35AM

VitaCare Health dagbesteding Almere! Een plek waar je kunt oefenen met gezicht- en huidverzorging

Wil je graag werken met producten voor Beauty en uiterlijke verzorging? Zou je graag dagbesteding willen volgen en in een echte schoonheidssalon/Beauty Salon in Almere? Heb je ondersteuning nodig voor een beperking en/of autisme? Vind je het leuk om jezelf en anderen goed te verzorgen en mooi te maken? Meld je dan nu aan voor een kennismaking.

Wij van VitaCare Health hebben veel kennis van Beauty en uiterlijke verzorging. We hebben ervaring met kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Mensen die op speciaal onderwijs zitten of hebben gezeten. Daarom leek het ons leuk om binnen onze schoonheidssalon dagbestedingsplekken aan te gaan bieden. Voor deze dagbesteding in Almere is een indicatie Wlz of Wmo vereist.

Activiteiten:

 • Gezichtsbehandelingen
 • Gezichtsreiniging
 • Maskers aanbrengen
 • Gezichtsmassage
 • Handmassage
 • Voetmassage
 • Nagels lakken
 • Verzorging van handen en nagels
 • Voetverzorging
 • Haren vlechten/opsteken
 • Lip Gloss maken/gebruiken
 • Gezichtsproducten maken/gebruiken
 • Massage olie maken/gebruiken
 • Body butter maken/gebruiken
 • Scrubs maken/gebruiken
 • Tips over uiterlijke verzorging
In onze dagbesteding Beauty Salon in Almere werken we met natuurlijke producten

BEL ONS OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN!

Telefoonnummer: 06 84 85 23 49

Onze partners

dagbesteding in Almere partner vitacare Aventurijn voor beperking en/of autisme dagbestedingsplek in Almere partner vitacare beauty salon Mentionem partner vitacare ROC Flevoland Almere dagbestedingsplek in Almere partner vitacare beperking en/of autisme roc friese poort dagbesteding Almere gehandicaptenzorg partner vitacare paladijn amerpoort dagbestedingsplek in Almere partner vitacare beauty salon Golden Rose

Wat is een dagbesteding?

Dagbesteding bestaat uit verschillende vormen voor een hele brede groep mensen. Deelnemers worden vanuit verschillende wetten getoetst en betaald. Het wordt vaak aangeboden als een vorm van groepsbegeleiding en soms is het een vorm van persoonlijke begeleiding voor mensen die niet in een groep kunnen functioneren. Onze dagbesteding en Beauty Salon in Almere richt zich voornamelijk op jongeren en jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of autisme.

Wie is de doelgroep?

Veel verschillende doelgroepen maken gebruik van dagbesteding. Sinds de overdracht naar gemeenten zijn totaal aantallen niet heel duidelijk. Er zijn ongeveer tussen de 70.000- 100.000 mensen in 2015 via de AWBZ bij gemeenten terechtgekomen. Het CBS schat dat 0.8% van de bevolking van dagbestedingsplekken gebruikt maakt. Dan zou het om 136.000 mensen gaan. Onze dagbesteding in Almere heeft plek voor maximaal acht mensen per dag. De producten uit de Beauty Salon zijn het middel om dagbestedingsplekken aan te bieden.

 1. Mensen met een lichamelijke beperking
 2. Met een verstandelijke beperking/LVB
 3. Mensen met GGZ problematiek
 4. Kinderen/jongeren met autisme
 5. Mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt en onderwijs (arbeidsmatige dagbesteding)
 6. (ex) Dak- en thuislozen
 7. Mensen met verslavingsproblematiek
 8. Ouderen
 9. Mensen met dementie
 10. Jongeren die uitgevallen zijn en/of thuiszitters

Wat is de functie van een dagbesteding?

 • Het vervult in eerste instantie een functie voor de persoon zelf. Een dagbestedingsplek geeft plezier, dagritme, structuur, ontmoeting, persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke behoeften. In onze dagbesteding en Beauty Salon in Almere is dat een eerste vereiste.
 • Het geeft mensen met een beperking en/of autisme houvast in het leven en doelen om zelfstandiger en zelfredzaam te worden.
 • Het dient als vervangende mantelzorg voor partners, ouders, kinderen of verzorgers.
 • Het kan mensen de gelegenheid geven om thuis te wonen. Dit om niet teveel van hun sociale omgeving te eisen.
 • Voor ouderen geldt dat zij door een dagbestedingsplek langer thuis kunnen wonen.
 • Bij arbeidsmatige dagbesteding gehandicaptenzorg kunnen mensen een zinvolle bijdrage leveren door het uitvoeren van diensten of het maken van producten. Deelnemers kunnen hun capaciteiten ontplooien. Zij kunnen arbeidsmatig leren werken. Waar mogelijk – en indien van toepassing – kunnen zij doorstromen naar vormen van betaalde arbeid.

Soorten dagbesteding

Er zijn verschillende soorten dagbestedingsplekken. Zo zijn ze er die school of (aangepast) werk vervangt waar je leert omgaan met gedragsproblemen. Onze dagbesteding en Bauty Salon in Almere richt zich hier voornamelijk op. Er zijn ook vormen die gericht zijn op opvang voor bijvoorbeeld mensen met dementie of ernstige verstandelijke beperkingen.

Het is onderverdeeld in:

 1. Plezier en belevingsgerichte dagbesteding of dagopvang.
 2. Ontwikkeling gerichte dagbestedingsplekken gericht op leren.
 3. Arbeidsmatige dagbesteding gehandicaptenzorg.
Het bovenstaande kan elkaar overlappen.

Indicatie en financiering van de dagbesteding Beauty Salon in Almere

Dagbesteding wordt als maatwerkvoorziening getoetst en gefinancierd vanuit verschillende wetten. Dit zijn onder andere de Jeugdwet, Wmo en Wlz. De Jeugdwet en Wmo worden uitgevoerd door gemeenten. Voor de Wlz zijn zorgkantoren aangewezen. Daarnaast wordt dagbesteding gehandicaptenzorg, sinds de uitvoering door gemeenten in toenemende mate aangeboden als laagdrempelige, algemene voorziening. De aanbieder wordt dan gesubsidieerd of ingeschreven op aanbesteding van gemeenten. Hiervan kunnen mensen, ook met ernstige problematiek, zonder indicatie gebruik maken. Binnen alle drie de wettelijke onderdelen van de Jeugdwet, Wmo en Wlz wordt het aanbod gefinancierd als zorg in natura en als PGB. Er is een behoorlijke groep PGB budgethouders die dit zelf inkoopt. Onze dagbesteding Beauty Salon in Almere geeft de voorkeur aan het werken met een WLZ PGB. Dat is voor mensen met een beperking en/of autisme ook het meest overzichtelijk.

Aanbieders

Het aanbod wordt verzorgd door een enorm divers veld. Soms is dagbesteding het enige aanbod. Maar soms is het ook onderdeel van een breder pakket:

 • Intramurale zorgaanbieders (die ook vaak plek bieden aan extramurale cliënten)
 • Zorgboerderijen/stadstuinen
 • Sociaal werkbedrijven
 • Lokale zorg- en/of dagbestedingsorganisaties
 • Sociale ondernemingen
 • Welzijnsorganisaties
 • Sociale coöperaties
 • Burgerinitiatieven
 • Vrijwilligersorganisaties

Hoe ziet onze dagbesteding Beauty Salon in Almere eruit?

Vitacare werkt voornamelijk met mensen die een Wlz indicatie hebben met een Wlz PGB. In sommige gevallen werken we ook met een Wmo indicatie als er geen andere mogelijkheden zijn. De dagbesteding gehandicaptenzorg wordt vanuit het PGB gefinancierd eventueel met vervoer naar en van de dagbestedingsplek. De doelgroep varieert van mensen die speciaal onderwijs krijgen tot mensen die begeleid wonen en/of zelfstandig wonen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Onze dagbesteding Beauty Salon in Almere is gericht op plezier, dagritme, structuur, ontmoeting, persoonlijke ontwikkeling en zingeving. We bieden tevens arbeidsmatige dagbestedingsplekken. Deelnemers kunnen daarmee hun capaciteiten ontplooien, arbeidsmatig leren werken en waar mogelijk – en indien relevant – doorstromen naar vormen van betaalde arbeid. We werken met certificaten om schriftelijk te verklaren dat een bepaald doel is behaald. Mensen die al een Wlz PGB hebben kunnen meestal gelijk al bij ons aan de slag. We stellen daarvoor samen een zorgovereenkomst op met een bijbehorende zorgbeschrijving. Deze moeten vervolgens naar het Zorgkantoor worden gestuurd en zo gauw deze wordt goedgekeurd gaat deze naar de SVB die verder zorgdraagt voor de financiële afhandeling. Soms moet er een nieuwe aanvraag worden gedaan voor een Wlz indicatie. Deze moet dan aangevraagd worden bij het CIZ. Zo gauw deze wordt afgegeven kan de PGB worden aangevraagd bij het Zorgkantoor. Wij kunnen daar eventueel bij helpen om deze aanvraag te doen.

Meer informatie

VitaCare Health dagbesteding is een onderdeel van Roma Business Solutions

Een andere dagbesteding van Roma Business Solutions is VitaWebCare dagbesteding ICT Almere Buiten – Webdesign

5 5 5

Heb het heel erg naar mijn zin

★★★★★
5 5 1
De leukste dagbesteding tot nu toe. Leuke mensen en een goede sfeer. Ik leer er ook heel veel en die mevrouw van Vitacare is gewoon heel erg aardig.
5 5 5

Leuke dagbesteding

★★★★★
5 5 1
Leuke dagbesteding met goede begeleiding waar jongeren door middel van uiterlijke verzorging leren zelfstandig en zelfredzaam te worden.

Recensies

U kunt hier uw recensie achterlaten.

Naam
E-mail
Titel recensie
Beoordeling
Recensie

Klachtenregeling

Omdat ik met VitaCare Health Dagbesteding in Almere een zorgaanbieder ben heb ik te maken met wet- en regelgeving waar ik aan moet voldoen. Een van die wetten is de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz). Ik heb mij daarvoor aangesloten bij Erisietsmisgegaan. Wanneer er ontevredenheid is over het werk wat ik lever ga ik natuurlijk graag eerst samen met u in gesprek. U kunt ook op basis van de overeenkomst die wij hebben direct contact opnemen met Erisietsmisgegaan.
WhatsApp ons
Stuur via WhatsApp
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Donatie